Super Sweet Kaneelbroodjes

Kaneelbroodjes à la Jill: deze super sweet kaneelbroodjes zijn versierd met pareltjes en glazuur.

Wat heb je nodig:

  • 7 gram gist 

  • 75 gram suiker 

  • 2 eieren 

  • 70 gram gesmolten roomboter 

  • 210 ml melk 

  • 550 gram bloe 

  • snufje zout 

Kaneellaag 

  • 200 gram bruine basterdsuiker  

  • 85 gram boter 

  • 1 theelepel kaneel 

  

Stap 1: 
Doe alle ingrediënten in een kom en kneed dit tot een mooi deeg. 

Stap 2: 
Leg een vochtige doek over kom en laat dit 1 uur rusten op een warme plek. 

Stap 3: 
Na een uur kneed je weer het deeg zodat de lucht eruit gaat. 

Stap 4: 
Rol het deeg uit tot een plak van 0,5 cm dik. 

Stap 5 
Het kaneelmengsel maak je door de ingrediënten te mengen. 

Stap 6 
Verspreid het mengsel over de plak deeg. Hou genoeg ruimte aan de buitenkanten. 

Stap 7 
Rol het deeg tot een rol en bestrijk de randjes met wat water. Dit is de lijm zodat hij dicht blijft. 

Stap 8 
Snijd hier plakken van 5 a 6 cm. 

Stap 9 
Nu zijn het kleine rolletjes! 

Stap 10 
Leg ze in een ingevet bakblik en bestrijk ze met een ei mengsel van 1 ei met 2 eetlepels melk. 

Stap 11 
Nu gaan ze in de oven voor 15 minuten op 200 graden. 

Stap 12 
Als ze uit de oven komen, doe ik er nog wat glazuur en pareltjes op. 

Stap 13 
Tada: de Super Sweet kaneelbroodjes zijn klaar!