Churro's maken

Heb je ooit van churros gehoord? Ze komen uit Spanje, en het wordt ook wel een Spaanse donut genoemd. En die koop je daar gewoon op straat, aan een kraampje! Super lekker, echt typisch streetfood. In deze DIY ga je ze zelf maken.

Wat heb je nodig:

  • 150 ml kraanwater 

  • 25 gram suiker

  • 50 gram boter 

  • 125 gram bloem 

  • Zout 

  • 2 eieren 

  • 1 theelepel kaneel 

  • 175 ml zonnebloemolie 

  • 10 gram poedersuiker 

  • Stukje brood 

  • Bakpapier 

  • Spuitzak met kartelrandje 

  • Thermometer

 

Stappen 

1. Verhit het water, suiker, de boter en het zout in een pannetje. Giet de bloem erbij als de boter gesmolten is. 

2. Roer net zo lang tot het deeg een bal wordt en niet meer aan de pan blijft kleven. 

3. Haal nu de pan van het vuur en voeg 1 voor 1 de eieren toe en het theelepeltje kaneel. Roer door tot het beslag lekker glad is! 

4. Laat het beslag nu even afkoelen. Ondertussen verhit je de olie in een grote pan en laat je het 180 graden worden. Gebruik een thermometer om te zien wanneer je dit bereikt. 

5. Vul nu een spuitzak met het deeg. Houd deze boven de pan, knijp erin en knip er met een schaar strookjes vanaf. Kijk uit, want dit is heel, heel, heel heet! 

6. Schep ze nu met een lepel met gaatjes (een schuimspaan) uit de olie en laat de churros even lekken op keukenpapier. Strooi er tot slot wat kaneel en suiker overheen en klaar zijn ze! Tip: smelt wat chocolade en dip de churros daarin. Is nóg lekkerder!