Engelenhaar maken

In deze DIY ga je haar opeten. Ja, geen echt haar natuurlijk… Eetbaar engelenhaar! Dat kan dus gewoon. Super leuk voor op een cupcake bijvoorbeeld.

Wat heb je nodig

  • 50 gram glucosesiroop  

  • 100 ml water 

  • 300 gram suiker 

  • Paar druppeltjes voedingskleurstof 

  • Thermometer 

  • Bakpapier 

  • Satéprikker 

 

Stappen 

1. Pak eerst je keukenaanrecht in met bakpapier. Je hele keuken zit zometeen namelijk onder het suikerhaar! 

2. Doe de suiker met het water en de glucose in een steelpannetje. Het liefst eentje met een dikke bodem, want dat gaat het beste. Zet het vuur halfhoog en verwarm het terwijl je goed doorroert. Het is belangrijk dat het mengsel precies de temperatuur van 150 graden bereikt en niet warmer, dus doe er een thermometer in en haal het pannetje gelijk van het vuur als het 150 graden is. Dat is heel heet, dus doe voorzichtig! 

3. Doe er nu een paar druppeltjes kleurstof bij in jouw lievelingskleur. Je kunt een satéprikkertje gebruiken om het er goed doorheen te roeren. 

4. Laat nu de suiker een minuutje rusten, zodat er geen bellen meer te zien zijn. Maar als die minuut voorbij is, moet je gelijk in actie komen! Doe een vork in de suiker en beweeg het heel snel heen en weer boven het bakpapier. Er ontstaan hele dunne draden. Dit is het engelenhaar! Versier er je cupcake mee, want dit maakt het helemaal af. Je kunt er zelfs verschillende kapseltjes van kneden (wel heel voorzichtig!).