American Cheesecake maken
Wat heb je nodig:
-
900 gram roomkaas
-
320 gram suiker
-
30 gram maïzena
-
1 theelepel vanillesuiker
-
2 extra grote eieren
-
175 ml slagroom
-
Springvorm van 24 centimeter
-
Aluminiumfolie
-
Beetje boter en bloem om in te vetten
-
200 gram bastognekoekjes
-
100 gram gesmolten boter
-
Theedoek
-
Deegroller
-
Bosbessen, frambozen en 1 carambola (sterfruit)
-
Geklopte slagroom in spuitzak
Stappen
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Vet de springvorm in en bestrooi hem met bloem.
3. Nu ga je de bodem maken. Hiervoor verkruimel je de koekjes door ze in een dichtgevouwen theedoek te leggen en er met een deegroller op te slaan.
4. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur en doe de koekkruimels erbij. Schep dit mengsel in een taartvorm en druk het goed aan, zodat de bodem overal even dik is.
5. Dan is het tijd voor de vulling! Mix 3 minuten, op lage stand, 1/4e deel van de roomkaas, 1/3e van de suiker en de maïzena door elkaar en doe dan de rest van de roomkaas erbij. Zet de mixer op hoge stand en doe de rest van de suiker en een voor een de eieren erbij en tot slot de slagroom.
6. Verdeel de vulling over de bodem. Zet het bakblik op een bakplaat met een rand en giet rondom het bakblik kokend heet water (maximaal 2,5 cm hoog) en laat het 60 minuten garen in de oven. Als de cake te snel bruin wordt kun je er de laatste 20 minuten aluminiumfolie overheen leggen.
7. Haal de cake na 60 minuten uit de oven en laat het 1 tot 2 uur afkoelen op het aanrecht. Dek het daarna af met aluminiumfolie en laat het dan nog 4 uur opstijven in de ijskast. Ja, het kost even wat tijd voor je kunt gaan smullen, maar dan heb je ook wat!
8. Eenmaal uit de koelkast maak je de springvorm los en begin je aan het leukste onderdeel: de taart versieren! Met het fruit ga je namelijk de Amerikaanse vlag maken. Kijk even hoe die eruit ziet, maar de bosbessen vormen natuurlijk de blauwe banen en de frambozen de rode. De carambola gebruik je voor de sterren. Als je dat hebt gedaan is de American cheesecake helemaal klaar! Enjoy!