Glazuur en Royal Icing

Ik gebruik zowel glazuur als royal icing. Glazuur wordt gemaakt op basis van water en voor royal icing gebruik je eiwitten. Royal icing is daardoor iets steviger en is handig, wanneer je ermee wilt tekenen.

Wat heb je nodig voor glazuur:
-150 gram poedersuiker
- 1 eetlepel water
- Voedingskleurstof

Stappen

1. Zeef de poedersuiker boven een kom. 

2. Voeg beetje bij beetje water toe. Roer goed tot je een stevig glanzend glazuur hebt.

3. Voet eventueel een beetje voedingskleurstof toe. Wordt het glazuur hierdoor te waterig, voeg dan nog een beetje poedersuiker toe.


Wat heb je nodig voor Royal Icing:
- Eiwit van 2 eieren
- 300 gr poedersuiker
- Voedingskleurstof

Stappen
 

1. Splits het eiwit van het eigeel. 

2. Doe de eiwitten in een schone, vetvrije kom en mix tot ze schuimen. Voeg daarna beetje voor beetje de poedersuiker toe, totdat er kleine stijve pieken ontstaan.

3. Voor een mooie kleur, doe je er wat voedingskleurstof bij. Maar voor een mooie rode kleur, kun je er bijvoorbeeld ook een klein beetje bietensap bij doen. Voor paars glazuur kun je bramensap gebruiken, en noem maar op! 

Spuitzak 
Doe het glazuur in een diepvrieszakje en knip een klein hoekje van het zakje af. Zo heb je zelf je eigen spuitzak gemaakt! Tip: span het diepvrieszakje om een glas heen, dan kun je het zakje eenvoudig vullen!