Boerenkool met rokende rookworstpizza

Benieuwd naar het recept van deze spectaculaire pizza?

Ingrediënten:

-       Pizzadeeg

-       Boerenkool

-       Rookworst

-       Geraspte kaas

-       Crème fraîche

-       30 gram margarine

-       2 aardappelen (ongekookt of voorgekookt en in partjes)

 

Benodigdheden:

-       Appelboor

-       Rookpistool

-       Aansteker

-       Houtsnippers

-       Blender of Staafmixer

 

Werkwijze:

  1. Zet een pannetje met water op het vuur en breng het aan de kook.

  2. Voeg 3 grote handen boerenkool toe aan het kokend water.

  3. Als je ongekookte aardappelen gebruikt; pel deze dan eerst en kook ze totdat ze net niet gaar zijn. Als je voorgekookte aardappelpartjes gebruikt kun je deze meteen bij de boerenkool doen.

  4. Giet het water van de boerenkool en aardappelen af en doe het in een blender.

  5. Voeg twee grote eetlepels crème fraîche toe.

  6. Doe de margarine en twee eetlepels geraspte kaas toe.

  7. Mix tot een gladde dikkige saus.

  8. Rol de pizzabodem uit en vouw de rand om.

  9. Verdeel 1,5 à 2 eetlepels boerenkoolsaus over de pizza en leg gesneden plakjes aardappel op de pizza.

  10. Bak de pizza 10 minuten op 200 graden.

  11. Haal de pizza uit de over en verdeel plakjes rookworst over de pizza en strooi wat geraspte kaas over de pizza.

  12. Bak de pizza nog 5 tot 10 minuten.

  13. Smakelijk!