
Boerenkool met rokende rookworstpizza
Zaterdag 2 februari 2019
Benieuwd naar het recept van deze spectaculaire pizza?
Ingrediënten:
- Pizzadeeg
- Boerenkool
- Rookworst
- Geraspte kaas
- Crème fraîche
- 30 gram margarine
- 2 aardappelen (ongekookt of voorgekookt en in partjes)
Benodigdheden:
- Appelboor
- Rookpistool
- Aansteker
- Houtsnippers
- Blender of Staafmixer
Werkwijze:
- Zet een pannetje met water op het vuur en breng het aan de kook.
- Voeg 3 grote handen boerenkool toe aan het kokend water.
- Als je ongekookte aardappelen gebruikt; pel deze dan eerst en kook ze totdat ze net niet gaar zijn. Als je voorgekookte aardappelpartjes gebruikt kun je deze meteen bij de boerenkool doen.
- Giet het water van de boerenkool en aardappelen af en doe het in een blender.
- Voeg twee grote eetlepels crème fraîche toe.
- Doe de margarine en twee eetlepels geraspte kaas toe.
- Mix tot een gladde dikkige saus.
- Rol de pizzabodem uit en vouw de rand om.
- Verdeel 1,5 à 2 eetlepels boerenkoolsaus over de pizza en leg gesneden plakjes aardappel op de pizza.
- Bak de pizza 10 minuten op 200 graden.
- Haal de pizza uit de over en verdeel plakjes rookworst over de pizza en strooi wat geraspte kaas over de pizza.
- Bak de pizza nog 5 tot 10 minuten.
- Smakelijk!