Boomstamcake met vlinders
Wat heb je nodig?
Voor de cakerol:
4 eieren
120 gram suiker
100 gram bloem
Snuf zout
Voor de vulling:
250 ml slagroom
250 gr mascarpone
2 el suiker
Aardbeien
Garnering:
Reepwitte chocolade en stukje melk chocolade
Roze suiker
Versiering:
Fondant of marsepein
Marsepein /fondant om een vogeltje te maken
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Klop de eieren met de suiker schuimig en luchtig. Mix de eieren ongeveer 10 minuten, totdat ze lekker veel volume hebben.
Stap 2:
Zeef de bloem en spatel dit met een snuf zout en de bloem door het eimengsel. Doe dit voorzichtig zodat de lucht erin blijft.
Stap 3:
Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Giet het mengsel op de plaat en strijk het uit tot een gelijkmatige rechthoek van ongeveer 1 cm dik.
Stap 4:
Bak de rol in 12-15 minuten in de voorverwarmde oven af.
Stap 5:
Stort de cakeplak op een nieuw vel bakpapier. Laat hem iets afkoelen en rol hem dan voorzichtig met bakpapier en al op. Laat hem zo verder afkoelen.
Stap 6:
Voor de vulling:
- Roer je de mascarpone los in een kom.
- Klop de slagroom met de suiker stijf in een andere kom.
- Spatel de slagroom voorzichtig door de mascarpone.
- Pureer de aarbeien
Stap 7:
Trek de rol voorzichtig open.
Verdeel de mascarponevulling over de cakerol.
Verdeel daarna de aardbeien puree er overheen.
Stap 8:
Rol de cakerol nu voorzichtig op.
Stap 9:
Smeer de rest van de vulling op de bovenkant van de cakerol. En maak met een vork het patroon van de schors van de boom op.
Stap 10:
Rasp de chocolade en strooi dit over de boomstam. Strooi er ook nog een beetje roze suiker over
Stap 11:
Maak vogeltjes en vlinders van marsepein/fondant en chocolade en versier hier de boomstam mee. Zie aflevering: Vlinder Eclairs.