Recept Baklava

Het overheerlijke baklava recept van Pierre namaken? Check het hier!

Ingrediënten:

 

Vulling en deeg:

- 450 gram filodeeg, ontdooid

- 280 gram boter, gesmolten

- 450 gram walnoten (mag ook pistache of cashew of mix van deze drie zijn).

- theelepel gemalen kaneel

 

Siroop:

- 215 gram suiker

- 180 gram water

- 170 gram honing

- 2 eetlepels citroensap

 

Benodigdheden:

- ovenschaal           

- twee steelpannen

- kwastje om deeg mee in te smeren

- blender of keukenmachine

- mes

- snijplank

 

Hoe maak je het?

- Begin met het maken van de siroop. Voeg suiker, water honing en citroensap toe aan een steelpannetje en breng aan de kook. Roer totdat de suiker is opgelost. Zet het vuur laag en laat vier minuten door koken zonder te roeren. Haal de siroop van het vuur en laat afkoelen.

- Zorg ervoor dat het filodeeg ontdooid is en op kamertemperatuur is gekomen.

- Vet de ovenschaal in. Maak het filodeeg op maat zodat het in de ovenschaal past.

- Hak de walnoten of andere noten fijn. Dit kan ook in een keukenmachine. Stop de walnoten in een kom en voeg de kaneel toe.

- Verwarm de oven voor op 165 graden.

- Leg tien vellen filodeeg in de ovenschaal en doe daarop een beetje van je walnootmengsel. Verspreid ongeveer 1/5 van je walnootmengsel over de tien vellen filodeeg.

- Smeer vijf vellen filodeeg in met boter en leg ze op elkaar. Leg deze vijflaag op je laatste laag walnootmengsel en doe er een beetje walnootmengsel op. Herhaal dit drie keer.

- Smeer de overige vellen filodeeg ook in met boter en leg ze op elkaar. Leg dan deze laag op je laatste laag walnootmengsel.

- Smeer ook de bovenkant in met de gesmolten boter

- Snijd de baklava in ruitvormpjes.

- Bak de baklava ongeveer 1 uur en 15 minuten totdat het goudbruin is.

- Zodra de baklava uit de ovenkomt giet je de siroop eroverheen.

- Laat even afkoelen voordat je het eet.