recept: say-cheeese-cake
Ingrediënten
Bodem
60 gram havermout
25 gram kokosrasp
1 eetlepel kokosvet
1 ei
1/2 theelepel honing
Snufje kaneel
Cheesecake
160 gram cottage cheese
140 gram Griekse yoghurt
2 eetlepels honing
1,5 eetlepel kokosmelk
1,5 eetlepel boem
1 ei
Topping
10 bosbessen
10 frambozen
10 aardbeien
Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden. We beginnen met de bodem. Alle ingrediënten mogen gewoon lekker bij elkaar en dan met een staafmixer. Havermout, kokosrasp, eitje, honing, kaneel, kokosolie. Roer het mengsel goed door. Gebruik wat extra kokosolie om een bakvorm in te vetten. Maak zes kleine bodempjes. Doe de bodempjes acht minuten lang in de oven. Haal de bodempjes uit de oven en laat ze rusten. Zet de oven alvast op 120 graden, voor de vulling.
Stap 2: Doe alle ingrediënten bij elkaar en mix! De cottage cheese, griekse yoghurt, honing, kokosmelk, het ei en de bloem. Mix. Giet het mengsel bovenop de bodempjes. Doe de cakes in de oven en laat ze er een uur in. Het is heel belangrijk dat je tijdens dit uur de ovendeur dicht laat, anders storten je taartjes in. Na een uur kan je de oven uitdoen, laat ze dan nog een uurtje rusten in de oven. Ga lekker knuffelen met je dier in de tussentijd.
Stap 3: Haal de cheesecakes uit de oven. Snij de randjes los en haal de cheesecakes uit de vormpjes. Versier de cheesecakes met het fruit, beautiful! Say cheese!