Bonbons

Bakkers klaar? We gaan bonbons maken!

Voor moederdag, vaderdag, om uit te delen of gewoon om zelf lekker op te smikkelen… Bonbons zijn super lekker, leuk om te maken en een perfecte snack om te trakteren. We maken eerst de vulling en dippen die vervolgens in de chocolade. Dat klinkt eenvoudig, maar netjes dippen is best moeilijk. Maak je geen zorgen, we leggen je uit hoe het werkt. 

Vulling maken
Je kunt je bonbons vullen met alle smaken die je lekker vindt. Als je dol bent op karamel, probeer dan eens fudge blokjes te dippen in chocolade. Je kunt ze in de winkel kopen of zelf maken. We leggen hier uit hoe dat moet. Je kunt ook een bonbonvulling maken van je favoriete koekje. Super lekker en heel eenvoudig. 

Dit heb je nodig
- 250 gram van je favoriete koekje
- 100 gram roomkaas 

Zo maak je het
- Maal de koekjes fijn tot kruimels.
- Meng de roomkaas er goed door.
- Maak kleine balletjes van het beslag en laat ze minstens een kwartiertje koud worden in de koelkast.
- Ondertussen kun je de chocolade gaan voorbereiden. 

Chocolade 
Voor je bonbons kun je zelf kiezen welke chocolade je gebruikt. Ga je voor melk, wit of puur? Bepaal zelf welke smaak je lekker vindt en wat past bij je vulling. Je hebt 300 gram nodig. 

Je kunt de chocolade op 2 manieren smelten: met de magnetron of met warm water. Vraag hiervoor de hulp van een volwassen bakmaatje. 

Magnetron
- Hak 300 gram chocolade in kleine stukjes en doe het in een plastic of glazen kom.
- Zet de chocolade steeds 15 seconden in de magnetron en roer daarna telkens goed door.
- Herhaal dit tot de chocolade bijna helemaal gesmolten is, er mogen nog wat kleine harde stukjes in zitten.
- Haal de kom uit de magnetron, roer de chocolade goed door en je bent klaar om te dippen! 

Warm water
- Hak 300 gram chocolade in kleine stukjes en doe 200 gram in een glazen kom.
- Zet de kom boven een bak met warm water.
- Roer tot de chocolade helemaal gesmolten is en haal de kom van het warme water.
- Doe nu de andere 100 gram chocolade bij de gesmolten chocolade en roer door tot alles is gesmolten.
- Je bent nu klaar om te dippen! 

Bonbons dippen
Je bonbons netjes in chocolade dippen is geen eenvoudig klusje. Hoe vaker je oefent, hoe mooier ze zullen worden. Maar geen zorgen. Alle bonbons die niet gelijk netjes worden, smaken net zo lekker hoor. 
Hiervoor heb je 2 gewone vorken of een speciale chocolade vork nodig. 

Zo werkt het
- Gooi een bonbon in de chocolade en bedek hem voorzichtig met een laagje chocolade.
- Til de bonbon nu uit de chocolade met je vork en laat de overtollige chocolade er af lekken.
- Tik de vork een paar keer rustig op de rand van het schaaltje.
- Strijk hem aan de onderkant langs de rand van het schaaltje af om de overtollige chocolade te verwijderen. 
- Schuif de bonbon nu voorzichtig op een bakpapiertje. Hier kun je de tweede vork voor gebruiken. 
- Versier je bonbons eventueel en laat ze daarna opstijven in de koelkast. 

Bonbons klaar? Smullen maar!