Crazy Cook: zó maak je Brute Burgers
Zaterdag 22 oktober 2022
Wil jij de Brute Burgers uit Crazy Kitchen zelf maken? Hieronder lees je hoe je dat doet!
Bieten en kikkererwt burgers (bereidingstijd 30 minuten):
Voor de burgers (4 stuks, voor 2 broodjes):
- 300 gr. (voorgekookte) rode biet
- 120 gr. kikkererwtenmeel
- 100 gr. kikkererwten
- 1tl. gerookte paprika poeder
- 2tl. korianderzaad poeder
- 1t. sojasaus
Voor de mayonaise:
- 50 gr. witte wijnazijn
- 50gr. aquafaba
- 1 tl. mosterd
- 300 ml. zonnebloemolie
- 1tl chillivlokken
Voor op de burgers:
- 2 burger broodjes
- 2 tomaten
- 1stuk little gem
- 8 augurken
Bereidingswijze:
- 1. Snijd de voorgekookte bieten in grove stukken en meng deze met de kikkererwten in een ruime kom. Let op: bewaar het vocht van de kikkererwten.
- 2. Breng het op smaak met de gerookte paprikapoeder, korianderzaad, zout en peper.
- 3. Gebruik een blender of keukenmachine om de bieten en kikkererwten grof te malen. Je wilt nog wel stukjes biet en erwt zien om het structuur te behouden.
- 4. Het mengsel mag terug in de kom en dan kan het kikkererwtenmeel erbij om het geheel te verstevigen.
- 5. Gebruik vervolgens je handen om vier mooie burgers te maken.
- 6. Verhit een bakpan met een drupje olie, bak de burgers goudbruin aan beide kanten op middel tot laag vuur.
- 7. Zijn de burgers goudbruin? Smeer ze dan aan beide kanten in met de sojasaus.
Voor de mayonaise:
- 1. Pak een smalle maatbeker en giet hier de azijn, mosterd en aquafaba in, gebruik een staafmixer om dit tot één geheel te mixen.
- 2. Voeg vervolgens druppelsgewijs de zonnebloemolie toe totdat je een mooi gebonden mayonaise hebt.
- 3. Verhit een theelepel chilivlokken in ongeveer 30 ml olijfolie en voeg dit toe aan de mayonaise. Breng dit eventueel nog op smaak met zout en peper.
Burgers bouwen:
- 1. Snijd de broodjes open en rooster deze ongeveer 1 tot 2 minuten in de oven.
- 2. Snijd de tomaten in plakken. Was en snijd de sla. En snijd ook de augurken in plakjes.
- 3. Haal de broodjes uit de oven en smeer de onder en bovenkantjes in met de mayonaise.
- 4. Plaats vervolgens de sla op de onderste broodje, dan de augurk. Daarna één burger en die smeer je weer in met de mayonaise en bedek je die met de tweede burger.
- 5. Plaats de tomaten er bovenop en druk de bovenkant van de bolletje er goed op aan! Gebruik een satéprikker om het mooi intact te houden. Eetsmakelijk!