Regenboog meringue
Dit recept voor brosse regenboog meringue is heel lekker en makkelijk te maken. Gebruik de toefjes meringue ter decoratie of eet ze gewoon op. Wil je de schuimpjes nog feestelijker maken? Versier ze dan met sprinkles. Voor het maken van 500 gram meringue heb je een paar dingen nodig:
Ingrediënten
5 eiwitten
340 gram kristalsuiker
1 citroen
Kleurstof op gelbasis
Sprinkles
Bakgereedschap
Spuitzak
Gekarteld spuitmondje
Staande mixer met toebehoren
Bakpapier
Satéprikker
Bakkwast
Recept
Voorbereidingen
Verwarm de oven voor op 110 graden boven- en onderwarmte.
Ontvet de kom en menghaken met een halve citroen.
Leg een bakpapiertje op de bakplaat.
Meringue
Doe de eiwitten in een kom en klop deze met een mixer tot stijve pieken.
Voeg beetje bij beetje de helft van de suiker toe.
Blijf de eiwitten kloppen tot het in volume verdubbeld is.
Giet vervolgens de helft van de resterende suiker erbij. Klop tot een stevig, glad en glanzend geheel.
Doe de resterende suiker bij het eiwit en mix tot het geheel stijf is en aan de garde blijft kleven.
Opspuiten
Zet met een satéprikker, van boven naar beneden, streepjes kleurstof aan de binnenkant van de spuitzak. Maak de streepjes niet te lang, 7 centimeter is lang genoeg.
Herhaal dit voor alle kleuren.
Verspreid de kleustrof verder met een bakkwast.
Giet de meringue bij de spuitzak in.
Spuit de toefjes schuim op de met bakpapier bekleden bakplaat.
Versier de meringue met sprinkles.
Bak de meringue in ongeveer 40 minuten droog in de oven. Houd altijd goed in de gaten dat de schuimpjes niet verbranden.