
Zo maak je zelf decoratiebeslag
Ingrediënten
Oubliebeslag
85 gram poedersuiker
75 gram bloem
2 eiwitten
60 gram boter
3 gram cacaopoeder
Biscuitdeeg
75 gram eiwit
55 gram suiker
50 gram eigeel
3 gram kookroompoeder
75 gram bloem
Kleurstof naar keuze
Download hier de tekening van Plien
Zo maak je het
Oubliebeslag
Doe boter en poedersuiker in een mengkom en meng met de machine.
Voeg langzaam het eiwit toe tot het helemaal is opgelost.
Zeef de bloem en voeg ook toe.
Doe de cacaopoeder door het beslag.
Vul nu een spuitzak met het beslag.
Decoratiebeslag
Begin met het opkloppen van het eiwit.
Voeg de suiker toe (paar minuten op een rustig tempo laten kloppen).
Voeg het ei geel toe en spatel door het eiwitschuim.
Voeg de kookroompoeder bij het kommetje bloem en meng door elkaar.
Voeg eventueel kleurstof toe.
Opbouw
Print de tekening van Plien en leg het onder een vel bakpapier.
Teken het hoofd van Plien op het vel bakpapier na met de spuitzak met daarin het bruine oubliebeslag.
Als je klaar bent leg dan de tekening met de marmeren plaat in de vriezer.
Haal ‘Plien’ uit de vriezer.
Strijk een dun laagje blank decoratiebeslag voorzichtig uit over de bruine lijnen.
Leg dan ‘Plien’ met de marmeren plaat voor 4 minuten terug in de vriezer.
Haal ‘Plien’ uit de shockvriezer.
Strijk dan met een paletmes het biscuit voorzichtig en gelijkmatig uit over het gezicht van Plien. Het moet een nette rechthoek worden.
Leg het geheel voorzichtig inclusief bakpapier op de bakplaat. (Zonder marmeren plaat).
Bak 6 minuten in de oven op 220 graden.
Na deze 6 minuten haal je de taart uit de oven en flip je het om.
Haal het bakpapier eraf, doe dit heel voorzichtig zodat je het biscuit niet stuktrekt.
Snijd het baksel netjes bij met een pizzasnijder.
Tadaa: je hebt je eigen portret gemaakt!
Tip: Maak deze biscuit ook met een eigen gekozen foto!