Avonturen van Mira

Een recept van Mira.

In de eerste aflevering maakt Mira een taart over haarzelf. Ze gaat als ster op avontuur in de zee, waar ze met een dolfijn zwemt naar verschillende eilanden. De binnenkant is een red velvet cake, omdat ze dat zelf heel erg lekker vindt.

Ingrediënten

Koek
500 gram bloem
60 gram maïzena
60 gram poedersuiker
Halve theelepel zout
250 gram roomboter
1 ei
3 theelepels kaneel
1 dessertlepel vanillepasta

Redvelvet cake
375 milliliter karnemelk
15 gram cacaopoeder
4 theelepels rode kleurstof(pasta)
9 milliliter witte wijnazijn
450 gram patisseriebloem
5 gram bakingsoda
300 gram roomboter
430 gram witte basterdsuiker
5 eieren
2 vanillepasta

Crème
350 gram monchou
1 vanillestokje
150 gram mascarpone

Decoratie
600 gram witte fondant
250 gram gele fondant
250 gram lichtblauwe fondant
250 gram donkerblauwe fondant
50 gram lichtroze fondant
50 gram lichtgrijze fondant
1 springroll vel 
1 theelepel gele kleurstof
100 gram koekkruimels 
Goudpoeder
Alcohol voor het verdunnen
Zwarte eetbare stift
Eetbare lijm
3 vellen A4 papier
Liniaal

Bakgereedschap 
Bakvorm voor de cake (24 x 35 x 5)
Elektrische mixer
3 mengkommen voor de mixer
2 menghaken voor de mixer
1 draadgarde voor de mixer
4 mengbakken
Liter maatbeker
2 grote pannenlikkers
2 kleine pannenlikkers
4 eetlepels
4 theelepels
Fondant uitroller
Deegroller
2 smeermessen
1 pizzaroller
1 mes
2 schrapers (puntjes en normale)
10 bakpapiertjes
Zeef
Rooster voor afkoelen cake
2 bakplaten oven
Föhn 
2 penselen
2 theedoeken
Cakeboard A4

Presentatie 
Houten plank in een stoffentas
Diverse uitsnijders voor letters, dolfijn, zeemeermin.

Recept

Redvelvet cake
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng de karnemelk, cacaopoeder, kleurstof en azijn door elkaar.
Klop dit door elkaar zodat er geen klontjes meer in zitten. Zet het daarna apart.
Zeef de bloem en de baking soda twee keer in een kom en zet dit ook apart.
Mix de boter, eieren, suiker en vanille in een keukenmachine tot een gladde massa.
Voeg het rode vloeibare beslag en de bloem in drie keer toe aan de botermengsel. Klop dit tot een gladde eenheid.
Vet je bakblik in en giet het redvelvet mengsel daarin. Bak dit in de voorverwarmde oven voor 45 minuten.

Koek
Meng de bloem, maïzena, poedersuiker, zout, roomboter, ei, kaneel en vanille in een mengkom.
Kneed alles samen tot een bal. Dit kan eventueel met behulp van een keukenmachine.
Rol je koekdeeg uit tot ongeveer een dikte van een halve centimeter.
Leg er een A4 papier op en snijd dit uit met behulp van een mes of pizzasnijder.
Herhaal dit, er zijn twee A4 koeken nodig.
Blijft er nog koekdeeg over? Maak er een lange rechthoek van 30 bij 5 centimeter.
Leg de rechthoeken op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Doe het in de oven zodra de cake klaar is. Bak de koeken voor 14 minuten op 180 graden.

Crème
Snijd het vanillestokje open en schraap het leeg.
Doe de monchou, mascarpone en binnenkant van je vanillestokje in een kom en klop dit tot een gladde crème.

Afwerking
Leg je A4 koek op een schone snijplank en bestrijk het met crème.
Leg de redvelvet cake erop. 
Bestrijk de zijkanten en het bovenstuk ook met crème.
Plak de lange koek aan de rechterkant en leg de laatste A4 koek erop.
Versier je boek zoals het voorbeeld.