Zelf eetbare cadeautjes maken om weg te geven

Een cadeautje is altijd leuk om te krijgen én te geven. Geef je een cadeau aan iemand die het leuk vindt om te bakken? Kies dan eens voor een eetbaar cadeautje! Je kunt natuurlijk naar de speelgoedwinkel gaan en daar iets kopen voor je vriendje of vriendinnetje. Maar is het niet veel leuker om zelf iets te maken?!  

Geef een pot met alle ingrediënten voor een taart

Geef bijvoorbeeld een pot met daarin alle droge ingrediënten voor een cake, taart of brownie. Zoek je favoriete recept op en bekijk welke ingrediënten er nodig zijn. Denk dan aan bloem of zelfrijzend bakmeel, suiker, een snufje zout, chocoladedruppels of kaneel. Het ligt maar net aan het recept wat je precies nodig hebt. Vul laagje voor laagje met alle ingrediënten, dan ziet het er ook nog eens mooi uit.

Geef warme chocolademelk cadeau

Je kunt ook een grote glazen beker gebruiken en hier alle ingrediënten voor warme chocolademelk in stoppen. Dan kunnen ze het daarna meteen daaruit drinken. Gebruik hiervoor kant-en-klaar poeder, een beetje suiker, wat marshmallows of spekjes en eventueel nog wat chocoladedruppels. Om het Amerikaans te maken, kun je kiezen om er nog een pepermuntsmaak aan te geven.

Zelf chocolate chip cookies maken

Of maak zelf chocolate chip cookies en geef die cadeau! Doe ze in een mooie pot of pak ze in een leuk papiertje en je hebt een feestelijk pakketje. Met het recept hieronder maak je veel koekjes, dan kun je er vast zelf ook nog een paar van snoepen…

Chocolate chip cookies, voor 35 tot 40 stuks

Dit heb je nodig:

150 gram zachte boter
70 gram suiker
40 gram bruine suiker
40 gram lichtbruine basterdsuiker
vanille, naar smaak
2 eidooiers
220 gram bloem
2 gram bakpoeder
snuf grof zeezout
140 gram pure chocolade, in stukjes
40 gram hazelnoten
Plastic folie
Bakpapier

Voorbereidingen

Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Verwarm de oven voor tot 175 graden.

Hoe maak je het?

Meng de boter met suiker en de vanille.
Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng dit kort met de hand tot een samenhangend deeg.
Pak het in met plastic folie en laat het ongeveer een uurtje rusten in de koelkast.
Verdeel het deeg in stukjes en maak er bolletjes van.
Leg de bolletjes op de bakplaat en druk ze een beetje plat.
Bak de koekjes 16 tot 17 minuten in de oven, op 175 graden.
Houd de koekjes ondertussen in de gaten; de precieze baktijd is afhankelijk van de grootte van de koekjes. Ze moeten lichtbruin zijn en mogen van binnen nog wat zacht aanvoelen. Dan blijven ze namelijk lekker chewy.
Tip: laat de koekjes goed afkoelen voordat je ze inpakt. Anders kunnen ze slap worden en dat is zonde natuurlijk!