Halloween brownies bakken
Dit heb je nodig:
175 gram ongezouten roomboter
150 gram pure chocolade
275 gram kristalsuiker
125 gram bloem
1,5 theelepel bakpoeder
3 eieren
1 vanillestokje
100 gram witte chocolade
Oogjes voor de mummies
Bakvorm
Bakpapier
Zo maak je de mummie brownies:
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakvorm met bakpapier.
Snijd de pure chocolade in grove stukken.
Doe de chocolade en de boter in een hittebestendige kom en verwarm dit au bain-marie.
Zo doe je dat
Voeg de kristalsuiker toe, maar doe dit pas als alle chocolade gesmolten is.
Snijd het vanillestokje over de lengte doormidden en schraap het merg eruit.
Roer de bloem, bakpoeder en vanillemerg door het chocolademengsel.
Voeg één voor één de eieren toe en meng dit goed door.
Giet het beslag in de vorm en bak de brownie in 35 minuten gaar.
Haal de brownie uit de oven en laat hem volledig afkoelen.
Snijd de witte chocolde in grove stukken.
Doe de chocolade in een hittebestendige kom en verwarm dit au bain-marie.
Zo doe je dat
Snijd de brownie in vierkante stukken.
Doe de gesmolten, witte chocolade in een spuitzak en trek lijnen over de brownie heen. Plak, met een klein beetje witte chocolade, de oogjes op de brownie en klaar zijn je mummies!
Versiertip: heb je nog een klein beetje witte chocolade over? Doe dat in een spuitzak, knip er een heel klein hoekje af en teken spinnenwebben op de overige brownies!