Aardappeltwisters uit de oven

Je hebt ze vast wel eens gezien in pretparken of op de kermis: aardappeltwisters! Maar wist je dat je ze nu ook zelf kunt maken? Deze keer gaan ze niet in de hete olie, maar lekker in de oven. Net zo knapperig, maar wel een stukje gezonder. Je kunt de aardappeltwisters op smaak brengen met al je favoriete kruiden, zoals paprikapoeder, knoflookpoeder, peper en zout. Dus, waar wacht je nog op? Tijd om aan de slag te gaan met deze knapperige lekkernij!

Dit heb je nodig: 
4 vastkokende aardappelen
Scheutje olijfolie
Krui
den naar smaak
Zout
Peper
Lange satéprikkers
Bakpapier

Zo maak je aardappeltwisters:
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
Maak de aardappels goed schoon.
Steek een satéprikker door de lengte van de aardappel.
Snijd met een mesje schuin in de aardappel, terwijl je de aardappel ronddraait.
Zorg ervoor dat je met het mes tegen de satéprikker aan snijdt.
Doe de olijfolie, peper, zout en andere kruiden in een kommetje en meng dit goed door.
Smeer de aardappeltwisters in met een laagje kruidenolie, leg ze op de bakplaat en bak ze in 40 minuten goudbruin.