Waku Waku weetjes over de tijger

Wist je dat iedere tijger een ander streepjespatroon heeft? En dat hun plas ruikt naar popcorn met boter? Dit zijn vijf weetjes over de tijger.

Popcorn met boter?
Net als veel andere dieren gebruiken tijgers hun plas om hun territorium af te bakenen. Daarbij verwacht je waarschijnlijk een vieze lucht, waardoor je op afstand wil blijven. Maar niets is minder waar! De geur van de plas van een tijger zou namelijk iets weghebben van popcorn met boter…

Lange nagels
Tijgers hebben scherpe nagels, die ze net als huiskatten kunnen intrekken. Zo blijven ze goed scherp. De nagels van een tijger zijn wel een stukje langer dan die van de huiskat. Een tijgernagel is namelijk ongeveer net zo lang als een huissleutel.

Streepjespatroon
Een tijger herken je meteen aan de zwarte strepen op zijn vacht. Hierdoor kan hij zich goed verstoppen in het bos. Maar wist je ook dat iedere tijger een ander streepjespatroon heeft?

Niet voor onze oren
Tijgers kunnen heel hard brullen, maar ze kunnen ook zo’n laag geluid maken, dat wij mensen het niet kunnen horen. Dit heet ‘infrageluid’. De lage brul is voor veel dieren wel goed te horen en zo weten ze dat ze moeten vluchten.

Dol op water
Hoewel de meeste katachtigen het liefst ver bij water uit de buurt blijven, zijn tijgers er juist dol op. Ze kunnen heel goed zwemmen en hierdoor rivieren die tot wel 8 kilometer breed zijn met gemak oversteken. Wow!