Zelf warme chocolademelk maken

Als het regenachtig en koud weer is buiten, is niets lekkerder dan binnen op te warmen met een kop warme chocolademelk! Je kunt een pak uit de supermarkt opwarmen of poeder gebruiken, maar wanneer je het zelf maakt met echte chocolade smaakt het vele malen lekkerder.

Dit heb je nodig
250 milliliter volle melk
50 gram pure chocolade
1 eetlepel suiker (meer of minder naar smaak)

Zo maak je zelf warme chocolademelk
Snijd de chocolade in kleine stukjes.
Doe samen met de suiker in een mok.
Verwarm de melk tot hij bijna kookt. Dit kan in de magnetron of in een pannetje op de kookplaat.
Schenk de warme melk in de mok, wacht even tot de chocolade gesmolten is en meng het dan met een lepel goed door.
Serveer je chocolademelk eventueel met slagroom.

Kun of wil je geen koemelk drinken? Je kunt de koemelk ook vervangen door plantaardige melk, zoals ongezoete amandelmelk of kokosmelk.

Extra tip: de warme chocolademelk is ook heel lekker met nog wat marshmallows bovenop, spekjes of sprinkles! Staat meteen extra gezellig.