Fenna wint Heel Holland Bakt Kids seizoen 5!

Het was een spannende finaledag in de Heel Holland Bakt Kids-tent. Damian, Mees en Fenna gingen vol enthousiasme aan de slag met hun technische opdracht: een spinnenweb van chocolade. Maar dat was nog niet alles! Voor hun spektakelstuk bakten de finalisten een prachtige pompoentaart met een hoofddeksel.  Na een bloedstollende finale was de jury het helemaal met elkaar eens: Fenna is de winnares van Heel Holland Bakt Kids seizoen 5!

Gefeliciteerd met de winst Fenna! Had je het verwacht? 
Nee, ik had het helemaal niet verwacht. Ik dacht eigenlijk dat Mees zou winnen. 

Wat was je reactie toen je hoorde dat je had gewonnen? 
Ik was heel erg blij! Maar ik werd ook een beetje emotioneel, omdat ik het niet zag aankomen.

Wat was de reactie van je familie toen zij hoorde dat je had gewonnen? 
Mijn familie was ook heel erg blij en ontzettend trots!

Waarom heb je meegedaan aan Heel Holland Bakt Kids? 
Ik vind Heel Holland Bakt Kids een leuk televisieprogramma en ik heb alle seizoenen gekeken. Vorige jaren was ik nog te jong om mee te mogen doen, maar nu was het eindelijk zo ver. 

Hoe vond je het om mee te doen aan Heel Holland Bakt Kids? 
Ik vond het heel erg leuk om mee te doen aan Heel Holland Bakt Kids. Het proefbakken, voordat we de tent in gingen, vond ik wel pittig. Toen ik eenmaal in de tent stond, was het heel erg leuk!

Wat vond je de leukste opdracht en waarom? 
Het spektakelstuk in aflevering 2 vond ik heel erg leuk, omdat ik mijn eigen hond heb nagemaakt.

Wat vond je de moeilijkste opdracht en waarom? 
Ik vond de blokhut, uit aflevering 4, de moeilijkste opdracht. Toen ik thuis aan het oefenen was ging het goed, maar in de tent kon de koek niet lang genoeg in de oven. Aan het einde van de opdracht hadden we ook weinig tijd over om de blokhut te decoreren.

Wat heb je geleerd van dit bakavontuur? 
Ik heb geleerd dat ik in mijzelf moet blijven geloven en altijd mezelf moet blijven. Ook heb ik geleerd om nog beter te bakken en heb ik geoefend met heel veel verschillende technieken. 

Heb je tips voor kinderen die het ook leuk vinden om thuis te bakken? 
Niet opgeven en blijven doorzetten, ook als je baksel is mislukt. Oefen veel, probeer veel verschillende dingen uit en maak het gezellig tijdens het bakken. 

En Katja: wat vond jij het leukst aan jullie deelname? 
Ik vond het heel erg leuk dat ik dit avontuur samen met mijn nicht mocht beleven, dat was heel speciaal. Ook vond ik alle opnames met de bakkers en bakmaatjes gezellig en bijzonder. 

Wil jij ook meedoen aan Heel Holland Bakt Kids? Meld je dan nu aan!