Recept: Overstroomde maatbeker

Niels en Madelief maken overstroomde maatbekers. Dit experiment in de keuken resulteert in een heerlijke cheesecake.

Benodigheden

- Groene kleurstof
- Cakemix
- Eieren
- Melk
- Roomboter
- Roomkaas
- Zure room
- Suiker
- Slagroom versteviger
- Slagroom
- Groene fondant
- Witte eetbare parels
- Zilveren glitterpoeder
- Kleine maatbekers

Stappen

1. Mix de boter zacht.

2. Voeg de eieren, melk en roomboter toe en meng het tot een glad geheel.

3. Doe wat groene kleurstof in het beslag en meng het goed.

4. Doe het beslag in een met bakpapier bekleed bakblik. En bak de cake nu in 60 minuten gaar op 170 graden.

5. Mix de roomkaas, suiker, zure room en groene kleurstof luchtig door elkaar,

6. Mix daar de slagroom en slagroomversteviger doorheen

7. Voeg hier ook wat groene kleurstof aan toe.

8. Klop de slagroom samen met wat suiker stijf in een andere kom en voeg daarna wat groene kleurstof toe.

9. Verkruimel wat cake en doe dit onder in de maatbeker.

10. Doe daar bovenop een schep cheesecakevulling.

11. Smeer daar bovenop een laagje slagroom. Zet de maatbeker in de koelkast.

12. Rol van fondant balletjes in verschillende maten.

13. Rol een stukje fondant uit en rol hier een platte plak van. Maak deze een paar centimeter breed en net zo lang als de maatbeker.

14. Plak met een beetje water de plak fondant vol met balletjes, voeg hier en daar wat witte parels toe.

15. Zodra alle bolletjes erop zitten ga je er nog even met een natte kast overheen.

16. Pak de maatbeker uit de koelkast en leg bovenop de slagroom een flinke stapel balletjes en parels.

17. Plak nu de plak fondant imet balletjes met wat water op de maatbeker. Dit doe je onder het schenktuitje. 

18. Strooi er nu zilvere glitter overheen voor een glimmende gloed over de balletjes.