Snack: Sint chocobol
Benodigdheden
- Chocolade mal voor bollen
- 300 gram witte Chocolade
- 6 eetlepels cacao
- 6 theelepels suiker
- Marshmellows
- Eetbare gouden glitter
- Discodip
- Gouden suiker
- Gouden sprinkles
- Chocolade pasta
- Mini pepernootjes
- Strooigoed
- Melk
Stappen
1. Smelt 2/3e van de witte chocolade au bain-marie.
2. Haal de chocolade van het vuur en voeg de andere ⅓ toe. Roer goed tot dat de chocolade helemaal is gesmolten. Dit zorgt ervoor dat jouw chocola mooi hard en knapperig wordt.
3. Smeer de chocolade met een lepel in de chocolade mal en laat het uitharden in de koelkast.
4. Doe wat van de gesmolten witte chocolade in een klein spuitzakje.
5. Spuit hiermee de vorm van een Sinterklaasstaf op een bakpapiertje en leg het in de koelkast.
6. Haal de halve bollen uit de mal.
7. Meng de cacao en de suiker in een kommetje.
8. Vul de helft van de halve bollen met de marshmellows en het suiker- cacao mengsel.
9. Verwarm een bordje 20 seconden in de magnetron.
10. Duw de lege helften kort op het bordje zodat de rand een beetje smelt. Druk nu deze helft op een gevulde helft.
11. Zet de chocobol even kort in de koelkast.
12. Doe de discodip samen met de gouden glitter in een kommetje.
13. Rol de chocolade bollen door dit mengsel.
14. Haal de Sinterklaasstaf ook uit de koelkast en maak ook deze goud met de gouden glitter.
15. Pak met een lepeltje wat van de overgebleven witte chocolade, laat het van het lepeltje aflopen en maak er sliertjes mee op de gouden chocolade bollen. Plak hierin een Sinterklaas staf.
16. Strooi hier nog wat gouden suiker overheen en leg er een paar gouden sprinkles op. Laat het vervolgens uitharden.
17. Smeer langs de rand van een groot glas wat gesmolten witte chocolade en druk de rand in een bakje met mini pepernootjes.
18. Verwarm de melk en haal deze van het vuur voordat het kookt.
19. Giet de melk in het glas en leg je chocobom erin.