
Snack: Kawaii-taartjes
Benodigdheden (6 stuks)
Voor het deeg:
- 200 gr bloem
- 30 gr amandelmeel
- 80 gr poedersuiker
- 120 gr roomboter
- 1 klein ei
- Één snufje zout
Voor de vulling:
- 30 gr custard
- 500 ml melk
- 30 gr suiker
- 1 zakje vanillesuiker
Voor de versiering:
- Pure smeltchocolade
- Wit fondant
- Geel fondant
- Roze fondant
- Witte suikerparels
Stappen
1. Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed het tot een mooi, samenhangend deeg. Rol het deeg in een vershoudfolie en leg het voor één uur in de koelkast.
2. Vet de taartvormpjes in met boter.
3. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot het ongeveer 2 mm dik is. Snijd met behulp van een kommetje cirkels uit het deeg die iets groter zijn dan de taartvormpjes.
4. Bekleed de taartvormpjes met het deeg. Het overhangende deeg haal je weg. Prik dan met een vork gaatjes in de bodem.
5. Zet de vormpjes op een bakplaat in een voorverwarmde oven en bak de bodempjes op 170 graden in ongeveer 15 minuten gaar.
6. Als de bodempjes goudgeel van kleur zijn, haal je ze uit de oven en laat je ze afkoelen. Duw ze na het afkoelen voorzichtig uit de vormpjes.
7. Meng de suiker en de custard in een kommetje. Voeg hier een scheutje melk aan toe en roer het goed door.
8. Verwarm de rest van de melk in een pannetje op het vuur. Voeg het custard mengsel al roerend toe aan de verwarmde melk. Blijf voor een paar minuten goed roeren tot het mengsel is ingedikt.
9. Giet het mengsel in de vormpjes. Zet ze een paar uurtjes in de koelkast zodat ze kunnen opstijven.
10. Maak met gesmolten chocolade in een spuitzakje twee grote druppels (ogen) op de custard en duw hier aan de bovenkant een witte parel in.
11. Maak van wit fondant een bolletje en duw deze plat, teken hierop met chocolade een leeuwensnuitje. Leg het snuitje op de custard.
12. Maak van roze fondant de wangetjes en van geel met roze fondant de oortjes. Leg de wangetjes en de oortjes daarna op de custard.
13. Tot slot teken je met een prikker en gesmolten chocolade de snorharen op de custard.