Hoe ontstaat roos?
Of je nou wil of niet, zo’n elke 3 weken krijg jij een hele nieuwe huid. Oude huidcellen worden afgestoten en maken plaats voor enthousiaste nieuwelingen. Al deze cellen zijn zo klein, dat je hier normaliter weinig van merkt. TENZIJ JE LAST HEBT VAN ROOS.
Roos is eigenlijk een aandoening van je hoofdhuid. Jouw huidcellen zijn toevallig net wat fanatieker, waardoor het vernieuwingsproces veel sneller gaat. Bovendien produceer je meer talg, waardoor de dode huidcellen aan elkaar klonteren. En dan zijn ze opeens wel zichtbaar! O o o even afkloppen. Kijkt het sneeuwt!
Roos heeft een aantal oorzaken, zoals stress, verminderde afweer of het gebruik van zeep of cosmetica. Ook zijn er soms erfelijke factoren. Dat komt goed uit, dan kan je mooi de antiroosshampoo van je vader lenen. Sommige shampoos verminderen de schimmels en gisten op je hoofdhuid, en andere halen de roos rücksichtslos van je hoofdhuid af. Je kan er ook voor kiezen om je er niet druk over te maken, want roos is niet gevaarlijk en niet besmettelijk. Het is gewoon de natuur!