Basistechnieken poppetje maken
Je cupcake is natuurlijk pas ècht compleet met een poppetje erop! In deze masterclass leer je de basistechnieken om een poppetje te maken.
Ingrediënten:
Basisrecept cupcakes
Overige ingrediënten:
Poedersuiker
Marsepein
Benodigdheden:
Cupcake tray
Marsepein mes
Snijplank
Schaar
Paletmes
Boetseersetje
Knoflookpers
Spuitzak
Satéprikkers
Stap 1: Bak je cupcakes.
Stap 2: Bij het werken met marsepein is het maken van een balletje de basis. Rol een balletje met huidskleur marsepein. Rol deze bal uit in de vorm van een kegel voor het maken van de romp. Bovenkant rond en onder smal. Snij met een mesje een klein gleufje in het midden aan de onderkant, dit worden de benen van het poppetje.
Wist je dat: Marsepein gemaakt wordt van amandelen en suiker. 100 gram amandelen en 100 gram suiker. Als je dit mengt krijg je marsepein.
Stap 3: Maak van huidskleur marsepein en balletje en rol met de binnenkant van je hand de armen van het poppetje.
Tip: plak de onderdelen op elkaar met een beetje eiwit.
Stap 4: Rol nog een balletje met huidskleur marsepein voor het hoofd. Voor een goed hoofdje, kan je het beste de marsepein in een eivorm maken. Maak met een boetseermesje het gezicht. Om een blauw oog te maken, pak je een klein stukje blauwe marsepein. Doe dit op het oog en druk het voorzichtig naar binnen.
Tip: gebruik een satéprikker om het lichaam en hoofd vast te zetten. Geef dit wel door aan degene die de creatie op gaat eten!
Stap 5: Voor het haar gebruik je een knoflookpers. Doe een stukje marsepein in de knoflookpers en pers het eruit. Snijd het er af met een mesje en plak het op het hoofd.
Stap 6: Snijd het broekje met een mesje uit marsepein. Leg het broekje om de benen.
Tip: je kan ook eerst de romp rollen en er een stuk marsepein omheen doen dat dient als broek. Snijd vervolgens een gleufje voor de benen.