
BOUWSTENEN
Ingrediënten
Speculaaskruiden
390 gram bloem
125 gram basterdsuiker
125 gram poedersuiker
Snufje zout
125 gram pannenkoekenstroop
125 gram roomboter
60 ml water
Benodigdheden:
2 kommen
Bakplaat
Eiersnijder (of mesje)
Liniaal
Pannenlikker
Maatbeker
2 latjes van 3 mm.
Roller
Deeg maken
Stap 1: Pak een kom en doe daar de bloem en de speculaaskruiden in.
Stap 2: Pak een nieuwe kom en doe hier de basterdsuiker in.
Stap 3: Voeg de poedersuiker toe.
Stap 4: Voeg het snufje zout toe.
Stap 5: Voeg de pannenkoekenstroop toe.
Stap 6: Voeg de roomboter toe.
Stap 7: Voeg ook het water toe maar niet alles. Altijd een klein beetje terughouden.
Stap 8: Mix dit goed door elkaar. Als dit goed gemixt is, voeg dan het mengsel van speculaaskruiden en bloem toe.
Stap 9: Mocht het deeg wat droog zijn, voeg dan nog het laatste beetje water toe.
Stap 10: Kneed het deeg nog even soepel en laat het een halfuurtje in de koelkast rusten.
Bouwstenen maken
Stap 1: Rol het deeg uit tussen twee latjes van 3 mm dik.
Stap 2: Rol de plak om je deegroller heen. En leg het neer op een plek waar je goed kunt snijden.
Stap 3: Je bent nu klaar om te snijden. Dat is een precisiewerkje dus meet met een liniaal 6 cm om mooie stroken te maken.
Stap 4: Met een grote eiersnijder, of met een mesje en de liniaal natuurlijk, kan je het deeg in mooie gelijke stukjes snijden.
Stap 5: Leg de stukjes gelijk verdeeld op de bakplaat en dit kan de oven in.
Stap 6: Bak de koekjes op 160 graden in 13 á 15 minuutjes mooi bruin.
Stap 7: Laat de koekjes afkoelen en je bent klaar om te bouwen.