Lekkers voor als je onderweg bent

Ga je op reis met de trein of zit je wat langer met je ouders in de auto? Dan kun je best wat lekkers meenemen! We geven je tips voor wat je handig mee kan nemen onderweg.

Maak een snoepdoosje 

Vind je verschillende dingen lekker? Maak dan een snoepdoosje. Hierin kun je allerlei lekkernijen stoppen en dan per keer iets lekkers uithalen. Denk bijvoorbeeld aan een doosje rozijntjes, ontbijtkoekreepjes en kleine rijstewafels. Of neem wat zoete of zoute popcorn mee. Zo heb je wat lekkers om te knabbelen. 

Pannenkoeken bakken 

Maak voordat je op pad gaat een aantal pannenkoeken. Of gebruik kant-en-klare uit de supermarkt. Rol ze op, snijd ze in kleine stukjes en neem mee in een bakje. Zo hoef je onderweg niks meer te snijden, maar kun je het makkelijk pakken. Of maak pancake spaghetti. Dat zijn pannenkoeken in de vorm van spaghettisliertjes! Doe er nog wat sprinkels doorheen en je pannenkoek is een echt feestje. Kijk hier voor het recept

Bananenbrood 

Of maak vooraf bananenbrood en neem dat in plakken mee. Het is een perfecte snack voor tussendoor! Doordat je overrijpe bananen gebruikt, heb je al een natuurlijke zoetmaker. 

Recept
3 overrijpe grote bananen
2 appels 
100 gram rozijnen
2 eieren
250 milliliter kwark of yoghurt
250 gram volkorenmeel
Snufje zout
2 theelepels kaneel
1 theelepel kardemom
3 theelepels baking soda
Sap van een halve citroen

Zo maak je gezond bananenbrood
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng het meel, de zout, de kardemom en het kaneel door elkaar.
Prak in een kom de bananen fijn en klop daar de eieren door. Voeg daarna ook de yoghurt of kwark toe en mix het geheel kort door.
Schil de appel en snijd 1,5 appel in kleine stukjes. Snijd de overgebleven helft van de appel in dunne plakjes.
Meng het yoghurt-banaan-ei-mengsel met de droge ingrediënten.
Voeg daar ook de rozijnen en de stukjes appel aan toe.
Voeg tot slot de baking soda toe en knijp daar het sap van de citroen over uit. Laat even bruisen en roer het geheel dan goed door.
Vet een cakevorm in en bekleed het met bakpapier. Stort het beslag in de cakevorm.
Leg de appelplakjes in een mooi rijtje bovenop het beslag.
Bak je bananenbrood in ongeveer 40 – 50 minuten gaar en goudbruin.