Hoe worden persoonlijke uitvaartkisten gemaakt?
Je wordt geboren en ooit komt er dan een dag waarop we ook allemaal weer doodgaan. Misschien ben je wel een keer op een begrafenis geweest en heb je de overledene zien liggen in een kist. Vaak lijken de kisten best wel op elkaar, maar wist je dat dat dus helemaal niet hoeft? Je kunt ook een speciale kist laten maken, want misschien hield diegene die is overleden wel heel erg van kunst of van de natuur. Persoonlijke uitvaartkisten maken, hoe doen ze dat? Ja, nou heb ik er ook al wel een klein beetje over nagedacht, ik vond het toch een beetje gek, want ik ben nu nog springlevend. Ja, het is inderdaad een beetje gek, maar toch is het goed om er wel bij leven over na te denken. En er zijn ook steeds meer mensen die dat doen en het bijzondere en het goede eraan is dat je eigenlijk ook dat je de nabestaanden eindelijk wat meer rust geeft, zodat die al wat meer weten wat jij had gewild. Ah oke.
Nou ja, ik hou dus van de natuur. Ik hou van dieren. Ik heb twee konijnen, dus ik dacht misschien kunnen we dat combineren en misschien hondenpootjes overheen of zo.
De drie konijntjes op de zijkant, bloemen en vogels op de deksel en daarachter zitten jouw konijntjes. Jouw kist slaan we even op in het archief. Ja, want ik hoop er nog heel lang te zijn. Ja. Ja en dan gaan we deze kist, die gaan we nu maken. We blijven in de natuursfeer, ook heel mooi hoor, deze. Het ontwerp is af en Dimitri, jij gaat de kist nu maken. Welk soort hout gebruik je daarvoor? Ik gebruik er populierhout voor omdat populier vrij licht is, ook voor gewicht maar ook licht van kleur. Dus als je hier op print komt de print er heel mooi op uit. We gaan nu de onderkant van de kist frezen, waar de deksel overheen geschoven wordt of dus we zetten daarvoor gehoorbescherming op. Deze megagrote printer drukt de afbeelding met inkt op het hout en de kist wordt per plank geprint. Nou, alles is geprint. Dan kunnen we hem in elkaar gaan zetten. Zo. Zo, alsof je een bedje opmaakt he? Ja precies. Kijk een kussentje. Het is natuurlijk ook je laatste rustplaats. En wat is dit? Het dekentje. Die komt om het lichaam heen. Ja. En het laatste wat er nu nog op moet komen is natuurlijk de deksel. En dan is ie af he mannen. Persoonlijke uitvaartkisten maken, zo doen ze dat dus.