Ananas Cupcakes - Recept | Jill
Wat heb je nodig:
- 150 gr zelfrijzend bakmeel
- 150 gr suiker
- 150 gr boter op kamer temperatuur
- 3 eieren
- Gele cupcake vormpjes (optie)
- Ananas jam
Benodigdheden cupcakes versiering
- 175 gr zachte ongezouten boter
- 350 gr poedersuiker
- Gele kleurstof
- Kristal Suiker
- Groene kleurstof
Stappen
1. Mix de boter en suiker in een kom.
2. Wanneer er een romig mengsel ontstaat, voeg je de eieren toe en mix je nog even verder.
3. Zeef het meel erboven en ga verder met mixen.
4. Wanneer het beslag klaar is, giet je het beslag in de vormpjes. Niet helemaal vol want ze gaan nog rijzen.
5. Zet de cakejes voor 20 min in een voorverwarmde oven van 180 graden
6. In de tussentijd kun je de versiering maken
7. We beginnen met de kruintjes. De suiker laat je met een beetje water smelten in een pannetje. Let op! Het mag niet koken.
8. Voeg nu een paar druppels groene kleurstof toe
9. Maak kruintjes door een figuurtje te maken op bakpapier.
10. Nu gaan we verder met de botercrème: Meng de boter met de gele kleurstof.
11. Wanneer de cupcakes gaar zijn, laat je ze goed afkoelen en maak je een holletje in het midden.
12. Vul het holletje met jam. Daarna doe je botercreme op de cupcake en druk je er op zijn kop nog een cupcake op. Nu hebben ze al een beetje een ananasvorm.
13. Zet de cupcakes een kwartiertje in de diepvries.
14. Snijd het randje weg van de bovense cupcake, voor de ananasvorm.
15. Smeer een laagje botercreme op de cupcake en laat goed drogen.
16. Smeer nog een laagje botercreme op de cupcake en tik hierop met een mes, zodat een stekelige ananasschil ontstaat.
17. Plaats het kruintje en snoepoogjes.
18. En tadaaaaa, hij is klaar. Te mooi om op te eten.