Merengue Spookjes - Recept | Jill
Wat heb je nodig:
- 4 eiwitten op kamertemperatuur
- 125 gram fijne kristalsuiker
- 125 gram poedersuiker
- 10 gram maïzena
- Diepvrieszakje
- Kerstballenhaakjes
Voor de versiering
- Eetbare zwarte stift (voor de gezichtjes)
- Parels
- Glazuur
Stap extra
Haal een tak van buiten en verf deze zwart met paars. Doe er nog wat glitterlijm op en zet in
een vaasje. Hier hang je straks de spookjes in.
Stappen
1. Verwarm de oven voor op 90-100 graden.
2. Zet het bakblik klaar met daarop een vel bakpapier.
3. Splits de eieren, je gebruikt alleen het eiwit.
4. Zorg ervoor dat de mengkom echt vetvrij is. Je kunt hem voor de zekerheid met wat citroensap inwrijven en met keukenpapier afnemen. Klop met een mixer de eiwitten en kristalsuiker, tot je de kom ondersteboven kunt houden.
5. Spatel dan voorzichtig de gezeefde poedersuiker en maïzena door het mengsel heen.
6. Vul het diepvrieszakje met eiwitschuim. Knip er een stuk af zodat je een opening krijgt van circa één cm.
7. Spuit kleine ronde, spitse eiwit toefjes op het bakpapier, op enige afstand van elkaar. Je houdt de spuitzak in eerste instantie op één plek en dan ga je langzaam omhoog. Zo wordt de onderkant wat breder. Aan het einde maak je een schuine beweging naar boven, zodat er een haakje ontstaat.
8. Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en laat in circa 90 minuten drogen.
9. Laat de spookjes helemaal afkoelen.
10. Teken met eetbarestift oogjes en een mondje op de spookjes.
11. Meng wat poedersuiker met water en kleurstof tot glazuur en doop de onderkant van het sprookje erin. Besprenkel met suikerparels.
12. Doe een haakje om de muts van het sprookje en hang in de tak. Als het mutsje afgebroken is, dan kun je het kerstballenhaakje ook gewoon door het sprookje heen steken.