Circus Taart Versiering - Recept | Jill
Wat heb je nodig:
- Fruit toffees
- Snijplank
- Bakpapier
- Strijkijzer
- Vormpjes of mesje
- Eetbare glitter
Stappen
1. Plaats bakpapier op een snijplank.
2. Haal de fruit toffees uit de papiertjes, knip ze schuin doormidden en leg ze dicht tegen elkaar aan op een stuk bakpapier.
3. Plaats nu een stuk bakpapier over de fruit toffees.
4. Strijk met een strijkijzer, op de laagste stand, over het bakpapier tot dat de fruit toffees plat zijn en aan elkaar kleven. De kleuren gaan dan een beetje in elkaar overlopen.
5. Draai de fruit toffees plak om en doe hetzelfde aan de andere kant.
6. Laat een beetje afkoelen en trek dan het bakpapier er af.
7. Strooi er glitter over, bedek met bakpapier en strijk nogmaals kort. Ook dan moet je weer even wachten totdat het bakpapier loslaat.
8. Neem de plak toffee en steek er vormpjes uit of snijd er met een mesje figuren uit. Haal de overtollige fruit toffee weg. Deze kun je gewoon weer opnieuw strijken en snijden, totdat hij helemaal op is.
9. Plaats de vormpjes op de taart met een cocktail prikker of plak ze vast met botercrème.