Disco Cakerol - Recept | Jill
Wat heb je nodig:
- 4 eieren
- 75 gr. fijne suiker
- 15 gr. suiker
- 8 gr. vanille suiker
- 70 gr. bloem
- Voedingskleurstof 3 kleuren
- Theedoek
- Poedersuiker
- Watervaste stift
Vulling
- 125 ml. slagroom
- Mandarijntjes ontveld
- 1 el. suiker
Stappen
1. Verhit de oven op 170 graden. En leg de bakplaat met bakpapier klaar.
2. Splits de 4 eieren. Je gebruikt zowel het eiwit als het eigeel.
3. Klop eiwitten en fijne suiker samen tot je de kom op zijn kop kunt houden.
4. Klop eidooiers, gewone suiker en vanille samen in een aparte kom. Klop het tot een romig mengsel. Je ziet ook dat het van kleur verandert.
5. Spatel het eigeelmengsel door het eiwitmengsel.
6. Zeef de bloem en spatel deze er voorzichtig doorheen.
7. Haal ongeveer 1/4 van het deeg uit de kom en verdeel over 3 bakjes. Voeg hierbij de voedingskleurstof toe. En doe in 3 diepvrieszakjes. Knip er een klein puntje af.
8. Schrijf het woord Disco (of je naam) op het bakpapier en draai het bakpapier om.
9. Maak met de kleuren beslag een patroon op het bakpapier en trek de tekst over.
10. Doe de bakplaat in de oven en bak 2 minuten. Laat daarna 4 minuten afkoelen.
11. Doe het andere beslag over het patroon op de bakplaat en bak 11 minuten.
12. Haal de bakplaat uit de oven. Besprenkel de taart met poedersuiker en plaats er een ander stuk bakpapier bovenop. Plaats daar een snijplank bovenop en keer om. Haal het bakpapier er vanaf.
13. Leg een theedoek over de cake met daarover een snijplank en keer nogmaals om.
14. Rol de taart, nu deze nog warm is, samen met de theedoek stevig op.
15. Laat ongeveer een half uur afkoelen in deze vorm.
16. Rol de taart weer uit.
17. Mix slagroom en suiker en doe een dikke laag op de cake.
18. Verdeel de mandarijntjes over de bodem en rol de cake weer op.
19. Zet een uur in de koelkast en snijd er plakjes van.
20. Plaats discoprikkers in je cake en tadaaa: let the discoparty begin!