Geglazuurde Glamour Appeltjes
Wat heb je nodig:
- Suikerthermometer
- 6 ijsstokjes
- 6 kleine appels
- Citroensap
- 2 kopjes suiker
- 3/4 kopje water
- 1/2 kopje maisstroop of 1 eetlepel natuurazijn
- Witte kleurstof (zodat het glazuur ondoorzichtig wordt)
- Roze kleurstof
- Suikerparels
- Lintje / glitterstenen
Optie: roosje van fondant
Stappen
1. Leg bakpapier klaar, strooit er wat suikerparels op en pimp de stokjes met glitterstenen
2 Verwijder de steeltjes van de appels en doe de stokjes in de appel
3. Was de appels door ze in kokend water met citroensap te dompelen, zodat het wax laagje er af gaat. Droog ze daarna zorgvuldig af met keukenpapier. Het wassen en drogen is erg belangrijk, anders komen er straks belletjes in het glazuur.
4. Doe de suiker, het water, de maissiroop en de 2 kleurstoffen in het pannetje en warm al roerend op een matig vuurtje, tot alle suiker gesmolten is. Laat nu nog niet koken.
5. Als de suiker is opgelost, doe de thermometer op de pan en breng aan de kook.
6. Wanneer het mengsel kookt, zet je het vuur wat lager en laat je het mengsel ongeveer 15 minuten zonder roeren staan. Het mengsel moet rond de 140 graden zijn. Let op, dat de suiker niet gaat karamelliseren, dan wordt het bruin en ben je de roze kleur kwijt.
7. Dompel de appels in de het suikermengsel en draai deze rond, zodat de hele appel bedekt is met het mengsel, dit moet snel gebeuren.
8. Bestrooi meteen met suikerparels en zet ze daarna op het bakpapier. Mocht de suiker al hard zijn voordat de parels erop zitten, dan kun je deze altijd met glazuur erop plakken.
9. Doe er een strikje om en als je wilt nog roosjes van fondant.