Koeksisters - Recept | Jill
Wat heb je nodig:
Voor de siroop:
- 250 ml water
- 250 gram suiker
- 2 kaneelstokje
- 1/2 citroen
- Rasp
Voor het deeg:
- 320 gram bloem
- 30 gram roomboter
- 150 ml karnemelk
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 theelepel zout
- 1 ei
- Huishoudfolie
- Zonnebloemolie om te frituren
Versiering:
- Bladgoud
Stappen
1. Mix met deeghaken de roomboter, bakpoeder, karnemelk, het zout en het ei in een beslagkom.
2. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en kneed daarna het geheel tot een samenhangend deeg.
3. Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat het 1 à 2 uur opstijven in de koelkast.
4. Maak ondertussen de siroop. Doe hiervoor water en suiker in een pannetje.
5. Rasp de schil van een citroen en voeg dit samen met het sap van de citroen en een kaneelstokje toe aan het suikerwater.
6. Laat het geheel 15 minuten koken, zodat de substantie wat dikker wordt. En laat daarna afkoelen.
7. Haal het deeg uit de koelkast en verdeel in gelijke delen.
8. Rol ze uit tot plakken van circa 1/2 cm dik.
9. Snijd de plakken in 3 repen, maar laat de bovenkant vast zitten. Vlecht de repen in elkaar en druk de onderkant samen.
10. Frituur op 180 graden, circa 5 minuten tot ze goudbruin zijn
11. Dompel de gefrituurde koeksisters in de afgekoelde siroop en laat ze even uitlekken.
12. Pimp met bladgoud en gouden suiker.