Glamour Roze Koeken - Recept | Jill
Wat heb je nodig
- 150 g bloem
- 150 g boter op kamertemperatuur
- 150 g suiker
- snuf zout
- 3 eieren
- 1 zakje vanille suiker
Glazuur
- 150 gr Poedersuiker
- 1 eetlepel bietensap
Versiering royal icing:
- 2 verse eiwitten
- 300 gr poedersuiker
- Spuitzak met dun spuitmondje
Stappen
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Mix de boter en suiker in een kom.
3. Wanneer er een romig mengsel ontstaat, voeg je de eieren toe en mix je nog even verder.
4. Zeef het meel erboven en ga verder met mixen.
5. Wanneer het beslag klaar is, giet je het beslag in de vormpjes. Probeer overal dezelfde hoeveelheid in te doen. En niet helemaal vol want ze gaan nog rijzen.
6. Zet de cakejes voor 20 min. in een voorverwarmde oven van 180 graden. Doe er een bakplaat op, zodat de cakejes plat blijven. Verwijder deze na 10 minuten.
7. Glazuur: zeef de poedersuiker boven een kom. Voeg vervolgens het bietensap toe. Het glazuur moet dik en stevig zijn en maar heel langzaam uitlopen.
8. Bestrijk de afgekoelde cakejes met een dikke laag glazuur en laat hard worden.
9. Voor de versiering, royal icing: doe de eiwitten in een schone, vetvrije kom en mix tot ze schuimen. Voeg daarna beetje voor beetje de poedersuiker toe, totdat er kleine stijve pieken ontstaan.
10. Zet met iets scherps dunne lijnen waar je de kettingen wilt.
11. Vul de spuitzak met icing en maak kleine ovaaltjes dicht tegen elkaar aan.
12. Om de ovaaltjes met elkaar te verbinden, zet je er een lijn op die je telkens even in een ovaaltje drukt, zo krijg je een ketting.
13. Je kunt ook nog een bedeltje aan de ketting hangen.