Lemon Curd Madeliefjes - Recept | Jill
Wat heb je nodig:
- Bladerdeeg
- Rasp van 2 citroenen (biologisch)
- Sap van 2 citroenen
- 200 gram kristalsuiker
- 125 gram ongezouten roomboter
- 2 eieren
- Gouden suikerparels
- Witte chocolade
- Mal van een bloem
- Mini muffin bakplaat
Stappen
1. Laat het bladerdeeg ontdooien.
2. We beginnen met het maken van lemoncurd. Kluts de eieren.
3. Rasp de citroenen.
4. Pers ze uit, zeef het sap i.v.m. velletjes en pitten.
5. Doe de citroenrasp, suiker en roomboter in een kom en verwarm au bain-marie. Laat smelten en roer rustig door.
6. Als de boter is gesmolten, voeg je het citroensap en de eieren toe. Laat dit ongeveer 20 minuten indikken.
7. Laat de lemoncurd nu goed afkoelen.
8. Knip een bloemenvorm uit een stukje karton en gebruik dit als vorm voor het bladerdeeg. Leg de kartonnen bloem op het bladerdeeg en snijd hier langs.
9. Druk de bladerdeegbloemen in de bakvormpjes.
10. Bak de bloemen ongeveer 10 minuten op 220 graden (kijk op de verpakking).
11. Smelt witte chocolade en doe dit in een diepvries zakje.
12. Maak versieringen op de bloemblaadjes.
13. Doe de lemoncurd erin en strooi er nog wat suikerparels op.