Meringue Lollies - Recept | Jill
Wat heb je nodig
- 4 eiwitten op kamertemperatuur
- 125 gram fijne kristalsuiker
- 125 gram poedersuiker
- 10 gram maïzena
- Spuitzak en spuitmondje
- 2 kleuren voedingskleurstof
- Lollystokjes
- Suikerparels
Stappen
1. Verwarm de oven voor op 90-100 graden.
2. Zet het bakblik klaar met daarop een vel bakpapier.
3. Splits de eieren, je gebruikt alleen het eiwit. Zorg ervoor dat de mengkom echt vetvrij is. Je kunt hem voor de zekerheid met wat citroensap inwrijven en met keukenpapier afnemen.
4. Klop met een mixer de eiwitten tot deze schuimig zijn. Doe de kristalsuiker erbij en klop tot je de kom ondersteboven kunt houden.
5. Spatel dan voorzichtig de gezeefde poedersuiker en maïzena door het mengsel heen.
6. Doe de voedingskleurstoffen op een bordje en meng met een beetje eiwitmengsel.
7. Trek 2 lijnen in de spuitzak met de verschillende kleuren.
8. Doe met hulp van een andere spuitzak het eiwit mengels in de spuitzak met lijnen. Spuit een beetje, het duurt even voordat de lijnen zichtbaar zijn.
9. Maak spiralen op het bakpapier.
10. Strooi er suikerparels op.
11. Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en laat in circa 90 minuten drogen.
12. Maak een strikje op het lollystokje. En als de lollies nog warm zijn steek het lolly stokje er voorzichtig in.