Jill - DIY: Tutu cakeje
Wat hebben we nodig?
• 120 gr zelfrijzend bakmeel
• 85 gr suiker
• 35 gr kokosrasp
• 80 ml kokosmelk
• 2 eieren
• Snufje zout
• Ingevette bakvorm
• Marsepein of fondant
• Satéprikker
• Mesje
• Pareltjes
• Glazuur (poedersuiker met water)
Stappen:
1. Meng de kokosmelk en de suiker kort met een mixer.
2. Voeg 1 voor 1 een ei toe met een eetlepel zelfrijzend bakmeel en mix dit goed.
3. Na het laatste ei en de laatste eetlepel mix je nog een paar minuten.
4. Doe dan het overige zelfrijzend bakmeel in een andere kom samen met het zout en de kokosrasp en mix dit even met je handen.
5. Maak een kuiltje in het beslag en giet daarin het ei mengsel.
6. Meng het beslag rustig met een spatel en doe het in de ingevette bakvorm.
7. Bak de cake 40-45 minuten op 190 graden.
8. Als de cake is afgekoeld, haal je hem uit de bakvorm.
9. Rol marsepein uit tot een plak en knip hieruit een rondje met ribbels.
10. Maak er nog eentje, maar dan net wat kleiner.
11. Bij beide duw ik met een saté prikker zachtjes in de marsepein. Zo ontstaan er een soort plooien.
12. Maak een balletje van marsepein en doe deze op de cake.
13. Drapeer de marsepein over het bolletje en cake heen.
14. Maak van de marsepein een hartje en snijd de onderkant eraf. Dit is het lijfje.
15. Zet het lijfje op het rokje. Maak het mooi met wat pareltjes.
16. Op de cake die je nog kan zien, doe ik wat glazuur. Nu doe ik op het glazuur nog wat kokosrasp.
17. TADA