Vlinderkoekjes bakken met Britt Dekker - Recept | Jill
Britt Dekker en ik gaan samen vlinderkoekjes bakken. En ondertussen kletsen we natuurlijk over paarden!!
Wat heb je nodig:
- 8 plakjes bladerdeeg
- Witte chocoladepasta
- Roze kleurstof
- Glazuur (poedersuiker met een beetje water)
- Beetje suiker
Stappen
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek een bakplaat met bakpapier.
2. Ontdooi het bladerdeeg, maar zorg dat het nog wel koud is.
3. Strooi suiker op je werkblad. Leg 4 plakjes bladerdeeg op elkaar en bestrooi de bovenkant met suiker. Rol met een deegroller uit tot een dunne plak. Doe dat ook met de andere 4 plakken.
4. Snijd de randjes van de plak, zodat deze recht wordt.
5. Vouw de randen van de plak circa 1 cm in, aan beide zijden.
6. Meng de roze kleurstof door de witte chocoladepasta.
7. Doe heel lichtjes een randje roze chocoladepasta langs het omgevouwen flapje. (Niet te veel anders stroomt het er in de oven allemaal uit)
8. Vouw de plak dan om-en-om naar het midden toe, telkens zo’n 1 cm.
9. Doe een beetje suiker op beide kanten en vouw ze tegen elkaar.
10. Snijd er plakjes van en leg 2 rolletjes tegen elkaar aan, op het bakpapier. Druk ze met de dichte kant stevig tegen elkaar. Druk de beide rolletjes plat en vorm ze een beetje tot vleugels.
11. Bak de krakelingen in de voorverwarmde oven in ongeveer 12 minuten.
12. Versier het lijfje met suikerparels en glazuur.