Marmer Tompoezen - Recept | Jill
Op dierendag verwen je natuurlijk je huisdier, maar als je dat gedaan hebt, mag je jezelf ook best verwennen met.... een tomPOES! En dan geen gewone roze, maar één met een marmerpatroontje.
Wat heb je nodig:
- 16 plakjes bladerdeeg
- 70 gram suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 3 eidooiers
- 3 eetlepels bloem (35 gr)
- 350 ml melk
- 2 el bietensap
- 150 g poedersuiker
- Cocktailprikker
Stappen
1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
2. Ontdooi het bladerdeeg, snijd er vierkantjes van en prik er gaatjes in.
3. Bak het bladerdeeg in de oven in circa 20 minuten. Laat het bladerdeeg daarna afkoelen.
Banketbakkersroom:
4. Breng de melk aan de kook. Als er belletjes verschijnen is het goed.
5. Meng suiker, vanillesuiker en eierdooiers.
6. Doe de bloem erbij en roer tot het helemaal is opgenomen.
7. Als de melk kookt, roer eerst een klein beetje melk erbij, totdat het helemaal is opgenomen en doe dan de rest van de melk erbij. Goed roeren.
8. Zet het terug op het vuur en blijf roeren. Het mengsel wordt steeds dikker: het is goed als het de dikte van vla heeft.
9. Giet het mengsel in een schone kom en dek af met plasticfolie, zo komt er geen vel op. Laat het een beetje afkoelen en daarna in de koelkast opstijven.
10. Doe de bakkersroom in een spuitzak en spuit op 8 bladerdeeg-onderkantjes.
11. Maak glazuur met poedersuiker, water en kleurstof. Voor de roze gebruik je het bietensap.
12. Bestrijk de bovenkant van 8 plakjes bladerdeeg ermee.
13. Je kunt de kleuren afwisselen op 1 plakje en er daarna met een cocktailprikker doorheen gaan. Zo krijg je hele mooie marmervormen. Als je alleen stipjes maakt en er dan met een prikker doorheen gaat, worden het hartjes.
14. Leg het kapje er bovenop en tadaaa je marmer tompoezen zijn af!