Chocolate Chip Cheesecake Cookies met Miljuschka - Recept | Jill
Miljuschka Witzenhausen van 24-Kitchen is natuurlijk dé cheesecake queen. Vandaar dat we vandaag dan ook Chocolate Chip Cheesecake Cookies gaan bakken.
Wat heb je nodig:
40 gr roomkaas (kamertemperatuur)
185 gr boter (kamertemperatuur)
150 gr kristalsuiker
Zakje vanillesuiker
1 eierdooier
280 gr bloem
Snufje zout
Witte chocolade drops
Parels geschikt voor de oven
Roze kleurstof
Eetbaar glitter
Stappen
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Mix de roomkaas en boter tot een romig mengsel.
3. Voeg suiker en vanillesuiker toe aan de botermengsel en mix tot het volledig opgenomen is.
4. Voeg de eierdooier toe en mix nog even door.
5. Doe nu de kleurstof erbij en mix tot je mengsel egaal roze is.
6. Voeg de bloem en het zout in delen toe aan het botermengsel en blijf mixen.
7. Kneed verder met de hand en voeg de witte chocolade drops toe.
8. Maak deegrollen in plasticfolie: maak één rol van 1,5 cm doorsnede (hart van de bloem) en maak van het overige deel deegrollen van 2,5 cm doorsnede (de bloemblaadjes). Je kunt de rollen in plasticfolie rollen (dan blijft het deeg niet aan je handen plakken). Leg de rollen daarna minimaal 1 uur in de koelkast.
9. Snijd plakken van de rollen en vorm een bloem. Je kunt nog puntjes maken aan de uiteindes van de bloemblaadjes.
10. Doe in de bloemhartjes wat suikerparels en bak af in circa 12-14 minuten. De koekjes moeten licht van kleur worden, en alleen beginnend bruin aan de zijkant.
11. Zodra ze uit de oven komen, druk je de witte chocolade drops er op, deze smelten een beetje en blijven daardoor goed zitten. Leg ze daarna even in de koelkast, zodat de chocolade weer hard wordt.
12. Spuit een beetje goudpoeder over de koekjes als finishing touch.