Scary Spinnencakjes met Vajen - Recept | Jill
Vajen van de Bosch en ik gaan aan de slag voor Halloween! Het lijken donuts, maar eigenlijk zijn het cakejes, extra scary (en lekker) gemaakt door de chocolade/drop spinnen erop.
Wat heb je nodig: (voor 8 cakejes)
- 125 gram zelfrijzendbakmeel of bloem met 1/2 theelepel bakpoeder
- Flinke snuf zout
- 1/2 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
- 60 gram boter op kamertemperatuur
100 gram suiker
- 60 gram zureroom
- 1 ei
- 115 gram pompoen (vers of uit diepvries)
- Chocolade om te smelten
- Roze smeltchocolade
- Dropveters
- Suikerparels
Stappen
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Meng het zelfrijzendbakmeel (of bloem met bakpoeder), zout de en kruiden.
3. Pureer de pompoenblokjes
4. Meng in een andere kom de zachte boter en de suiker.
5. Voeg daarna de zure room, eieren en gepureerde pompoen toe en mix op de middelste stand.
6. Mix daarna het meel in delen er doorheen.
7. Vet de vormpjes in en doe het beslag in een diepvrieszakje. Knip er een hoekje vanaf, zodat je het beslag kunt doseren en spuit in de vormpjes.
8. Bak 15 tot 20 minuten op 175 graden.
9. Ondertussen smelt je de chocolade.
10. Knip een dropveter in 4 stukjes van 2x 7cm en 2x 5 cm. De lange voor de voor- en achterpoten en de korte voor de zijpoten.
11. Leg de spinnen poten neer en giet met donkere chocolade het lijfje over de poten heen en druk daar parels, smeltchocolade etc in.
12. Als de cakejes zijn afgekoeld smelt je de roze smeltchocolade. Doe deze in een diepvieszakje en knip er een heel klein gaatje in. Trek streepjes als een web. Druk daar tenslotte een spinnetje in.