Mango Candy - Recept | Jill
Hoe mooi zijn deze shiny bloemensnoepjes? Én ze zijn nog best gezond ook. Ze zijn namelijk gemaakt van fruitpuree.
Wat heb je nodig:
- 2 Mango’s
-1 bakje aardbeien
- Glitterpoeder
- Half bolletje van bv. piepschuim
- Cocktailprikkers
- Kralen
Stappen
1. Verwarm de oven voor op 75 graden en leg een bakpiertje op een bakplaat.
2. Lijm mooie kralen vast op cocktailprikkers.
3. Pureer de mango’s.
4. Spreid de puree, in een dunne en gelijkmatige laag, uit op de bakplaat. Met 2 mango’s kun je ongeveer 2,5 bakplaten vullen.
5. Pureer ook de aardbeien en zeef deze, zodat de pitjes achterblijven. Spreid ook deze in een dunne en gelijkmatige laag uit over de bakplaat. Met 1 bakje aardbeien kun je ongeveer 1,5 bakplaat vullen.
6. Laat 3-6 uur in de oven. Het hangt een beetje van de dikte van de laag af. Als deze niet meer plakkerig is, is het fruit goed.
7. Rol er roosjes van en steek vast met een cocktailprikker in een bolletje piepschuim.
8. Laat de roosjes glanzen door er glitter poeder over te strijken.