Kristalkoekjes met Marcel (Spangas) - Recept | Jill
Diamanten, edelstenen, kristallen...iedereen houdt toch wel van een beetje shine! Vandaag ga ik koekjes maken die op kristallen lijken. Bijna niet van echt te onderscheiden, toch?
Wat heb je nodig:
Voor de kristallen:
- 3 kopjes suiker
- 1 kopje water
- Kleurstof: blauw en rood
- Goudverf eetbaar
Koekjes:
- 225 gram boter
- 150 gram witte basterdsuiker
- 1 eidooier
- 280 gram bloem
- snufje zout
Glazuur:
- Poedersuiker
- Water
Stappen
1. Doe bloem in een kom en plaats daar een kleiner schaaltje in. Doe daar ook wat bloem in. (Je gebruikt dit alleen als ondergrond)
2. Maak een prop van het aluminiumfolie en haal deze weer uit elkaar. Bekleed het kleine schaaltje met de gekreukte aluminiumfolie.
3. Meng de suiker en het water in een pannetje en verhit totdat de suiker helemaal is opgelost en het mengsel echt transparant is.
4. Haal het pannetje van het vuur en doe de kleurstof erbij.
5. Giet het suikermengsel in het met aluminiumfolie bekleedde schaaltje en doe er weer aluminiumfolie overheen. Dek af met een theedoek en laat 48 uur staan.
6. Bak ondertussen ronde koekjes :
-Mix de suiker met de boter tot een romig beslag.
-Doe de eierdooier erbij.
-Voeg daarna de bloem en het zout toe.
-Nog even kneden.
-Rol in plasticfolie en laat minimaal 1 uur in de koelkast staan.
-Rol een plak van het deeg en steek er rondjes uit.
-Bak af op 180 graden in 12-15 minuten. Als de randjes iets bruin worden, zijn de koekjes klaar.
7. Koekjes decoreren: Maak glazuur van poedersuiker en een beetje water.
8. Na 48 uur is het suikermengsel gaan kristalliseren, haal het uit de kom en dep droog op keukenpapier
9. Bestrijk de koekjes met glazuur.
10. Decoreer de koekjes met de kristallen.
11. Maak er een goud randje omheen en tadaaa je kristalkoekjes zijn klaar!