Chocolademousse met Sterre - Recept | Jill
Bij een aflevering over stewardessen hoort natuurlijk een wolkentoetje. Samen met Sterre van Brugklas ga ik roze chocolademousse maken met suikerspinnenwolken.
175 gram witte chocolade
400 ml slagroom
4 eieren
100 gram basterdsuiker
Suikerspin
Satéprikkers
Suikerparels
Stappen
1 Hak de witte chocolade grof en smelt deze Au Bain-Marie. Voeg 25 ml slagroom toe.
Laat het water koken, zet het vuur uit en zet dan pas de chocolade op het hete pannetje. Zo wordt de chocolade niet te heet.
2 Splits de eieren.
3 Klop het eiwit met de helft van de suiker tot stijve pieken.
4 Klop de slagroom tot een lobbige substantie (als dikke yoghurt) dus niet te stijf.
5 Klop de eierdooiers samen met de suiker los met een garde.
6 Roer de chocolade door het eidooiermengsel.
7 Roer daar de slagroom door.
8 Spatel voorzichtig het eiwitmengsel erdoor
9 Splits het mengsel en kleur 2 kleuren roze.
10 Schenk het mengsel in de glazen en zet 4 uur in de koelkast om op te stijven. Dek de glazen af met plasticfolie, anders wordt de mousse niet stijf genoeg.
11 Maak van suikerspin kleine suikerspinnetjes door dit om een vochtige satéprikker heen te wikkelen.
12 Versier de mouse met suikerparels en de suikerspinnen.