Chocolade Fudge Munten - Recept | Jill
Chocolademunten ken je vast wel van Sinterklaas. Maar heb je ook wel een chocolade fudge munten geproefd?
Wat heb je nodig:
- 100 gram boter
- 150 gram lichte basterdsuiker
- 1 blikje gezoete gecondenseerde melk
- Melkchocolade en roze smeltchocolade
- Bladgoud
- Suikerparels
- Satéprikker
Stappen
1. Doe bakpapier in een bakblik.
2. Doe de boter, lichte basterdsuiker en gecondenseerde melk in een pan op een laag vuur.
3. Blijf roeren tot de boter is gesmolten.
4. Zet het vuur ietsjes hoger en blijf nog 10 minuten roeren. Je zult zien dat het mengsel iets dikker wordt en bruiner van kleur.
5. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel 2 minuten staan. Ga dan van het vuur af nog 5 minuten roeren. De fudge wordt nu dikker.
6. Schenk de fudge in het bakblik en laat circa 2 uur afkoelen.
7. Smelt de chocolade.
8. Snijd rondjes uit de fudge en doop in de gesloten chocolade.
9. Versier met suikerparels, bladgoud en roze chocolade. De chocolade veer ontstaat door allemaal kleine lusjes van chocolade op de munt te tekenen terwijl de ondergrond nog nat is. Daarna ga je er met een satéprikker doorheen.