Smeltende Chocoladebol - Recept | Jill
Je hebt ze vast wel eens gezien, zo'n smeltend chocolade toetje! Ik heb er ook nog een lekkere verrassing in gedaan, net een surprise ei. Hier maak je zeker indruk mee.
Wat heb je nodig?
- Blauwe smeltchocolade
- Roze smeltchocolade
- Marshmallows
- Frambozen
- Vanille ijs
- Siliconen vorm halve bol
Stappen
1. Smelt de chocolade au bain-marie in de kom. Verf met een kwastje de siliconen bollen met een eerste laagje chocolade. Doe ze 2-8 minuten in de viezer.
2. Herhaal dit nog 3 keer.
3. Duw de bollen uit de vormpjes. Trek de siliconen vorm een beetje open en duw dan met je vingers aan de overkant, zodat ze eruit komen.
4. Leg een halve bol op een bordje. Doe er een bolletje ijs in en wat marshmallows.
5. Smeer een beetje blauwe chocolade op het randje en zet het andere bolletje er bovenop.
6. Smelt de roze chocolade au bain-marie.
7. Versier met frambozen en marshmallows.
8. Giet de warme roze chocolade over de bol heen.