Roze Tijgersoesjes met Robèrt van Beckhoven
Patissier (banketbakker) Robèrt van Beckhoven weet natuurlijk alles van bakken! Hij is niet voor niks jurylid van CupCakeCup en Heel Holland Bakt. Vandaag gaat hij me leren hoe je roze tijgersoesjes maakt.
Wat heb je nodig:
Voor het soezenbeslag:
- 100 gram bloem
- 100 gram boter
- 100 gram melk
- 100 gram water
- 200 gram ei
Voor het deegbeslag:
- 100 gram boter
- 100 gram bloem
- 100 gram basterdsuiker
- Roze kleurstof
Vulling
- Slagroom
- Evt. suiker
- Frambozen
- Frambozenjam
- Gepureerde frambozen (pitjes eruit halen)
Stappen
Tijgerdeeg
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Mix alle ingrediënten tot een deegbeslag.
3. Voeg kleurstof toe. Mix goed tot het deeg niet meer scheurt als je het rolt.
4. Laat het deeg even rusten in de koelkast. En start ondertussen met het soezendeeg.
Soezendeeg
1. Breng het water, melk en boter in een pan aan de kook.
2. Neem de pan van het vuur en voeg onmiddellijk de bloem toe. Goed mengen.
3. Zet de pan terug op het vuur en verhit en gaar tot er een lichte vetfilm op de bodem van de pan achterblijft.
4. Haal de pan weer van het vuur. En laat het een beetje afkoelen door het te mixen. Voeg één voor één de eieren toe. Roer weer goed door.
5. Spuit kleine deegbolletjes met een spuitzak op een ingevet en met een beetje bloem bestoven bakblik (of gebruik bakpapier).
6. Haal het tijgerdeeg uit de koelkast. Rol het deeg uit tot 2 millimeter dik en steek er rondjes uit.
7. Leg de rondjes deeg op de soesjes en bak ongeveer 20 minuten op 180°C. De soesjes worden groter, maar het deeg niet. Daardoor scheurt het en ontstaat er een tijgerprintje.
Vulling
1. Klop de slagroom op (met de suiker).
2. Voeg de frambozenpuree toe en roer goed door.
3. Snijd de soesjes open en vul met de roze slagroom.
4. Doe er een beetje jam op en plaats de bovenkant terug.
5 Spuit ook nog een beetje roze slagroom op de bovenkant en plaats er als finishing touch een framboos op.