Galaxy Cheesecake met Julian (Brugklas) - Recept | Jill
Galaxy baksels zijn super hot! Je ziet ze overal voorbij komen op Instagram. Julian Moon (Brugklas) en ik gaan vandaag een planeten cheesecake maken.
Wat heb je nodig:
- Cheesecake (zie recept onderaan)
- Glitter
- 4 kleuren voedingskleurstof en zwart
- 7 blaadjes gelatine
- 200 gram water
- 220 gram kristalsuiker
- 220 gram glucosestroop
- 150 gram gecondenseerde melk
- 200 gram witte (smelt)chocolade
Stappen (galaxy topping)
1. Week de gelatine met water.
2. Doe de suiker, het water en glucosestroop in een pannetje en zet op een laag vuurtje tot 103 graden.
3. Haal het daarna van het vuur en voeg de gelatine toe en de gecondenseerde melk.
4. Voeg de witte smeltchocolade erbij. Blijf roeren totdat ze allemaal gesmolten zijn.
5. Doe de staafmixer erin en zeef daarna het glazuur.
6. Verdeel over 4 bakjes en kleur deze.
7. Meet de temperatuur en zorg dat deze onder de 30 graden is. Anders glijd het glazuur er zo weer vanaf.
8. Voeg 2 kleuren bij elkaar maar roer niet, alleen even een rondje draaien.
9. Giet het mengsel over de cake. Begin aan de zijkanten zodat het eroverheen druipt en vul dan het midden op.
10. Maak strepen met de 2 andere kleuren en haal daar een glaceermes overheen.
11. Versier met kauwgomballen, fondantsterren en glitterplaneten.
Cheesecake
Wat heb je nodig:
- 200 gram roomkaas
- 200 gram mascarpone
- 200 ml slagroom
- 200 gram kristalsuiker
- 150 gram witte chocolade
- 200 gram koekjes
- 60 gram gesmolten boter
Stappen
1. Doe een bakpapiertje op de bodem en een strook bakpapier tegen de zijkant van de bakvorm. (Plak een beetje vast met boter.)
2. Maal de koekjes fijn.
3. Smelt de boter en voeg deze bij de koekkruimels.
4. Doe ze in de bakvorm en druk plat met de bolle kant van de lepel.
5. Smelt de witte chocolade au bain-marie
6. Klop de roomkaas romig.
7. Klop in een andere kom de slagroom maar niet te stijf.
8. Voeg de slagroom en mascarpone toe aan de roomkaas en mix tot een glad mengsel.
9. Voeg dan de gesmolten chocola toe, en roer tot dat deze volledig is opgenomen.
10. Doe de vulling in de bakvorm en strijk de bovenkant glad.
11. Laat de taart een nachtje opstijven de koelkast.