Aardbeientoetje - Recept | Jill
Ook tijdens het bakken energie kun je besparen. Voor deze aardbeientoetjes heb je namelijk geen oven of mixer nodig.
Wat heb je nodig:
- 3 c fijngemalen koekjes (in een plastic zak en erop slaan)
- 12 el. gesmolten boter
- Aarbeien in kleine stukjes
- 3 el. suiker
- 1 theelepel. kaneel
- 2 c. slagroom
- 8 roomkaas, verzacht
Stappen
1. We beginnen met de korst: meng in een grote kom koekkruimels met gesmolten boter.
2. Dan gaan we verder met een aardbeienlaagje: snijd kleine stukje aarbeien en mix met 1 eetlepel suiker en kaneel.
3. De volgende laag, wordt een laagje slagroom. Deze gaan we kloppen zonder mixer!!! (in een ijskoud potje en schudden maar, of met ijsblokjes) voeg poedersuiker toe en spatel roomkaas erdoor.
4. Het taartje serveren we in een gerecycled potje, super duurzaam! Begin met een laagje koek en ga verder met een laagje aardbeien, een laagje room, afwisselend tot je de bovenkant van de pot bereikt. Garneer met koekje en suikerparels